V nemocnici podľahol zraneniam druhý pilot havarovaného lietadla

16.07.2009 Prešov

V Nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove dnes podľahol zraneniam aj druhý 34-ročný člen posádky ultraľahkého lietadla, ktoré spadlo v stredu večer neďaleko letiska v Ražňanoch, okres Sabinov. TASR to potvrdila ...
V správe, ktorú poslala redakcii, sa uvádza, že pacienta prijali na oddelenie ARO o 19,30 h so združenými poraneniami hrudníka, brucha a končatín a jeho stav bol stabilizovaný. O 2.h ráno sa však náhle zhoršil. Napriek urgentnému operačnému výkonu, ktorý trval dve hodiny, sa ho lekárom nepodarilo zachrániť. Pacient zomrel po prevoze z operačnej sály späť na oddelenie. Bližšie príčiny smrti určí pitva.
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová, k havárii dvojmiestneho jednomotorového lietadla došlo 15.júla okolo 19. hodiny. Z dosiaľ nezistených príčin sa lietadlo typu VIPER SD 4 zrútilo do priestoru medzi riekou Torysa a letiskom. Pri páde utrpel 63-ročný muž z Veľkého Šariša zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Druhého 34-ročného pilota z Humenného s ťažkými zraneniami transportoval vrtuľník LZZS ATE do prešovskej nemocnice, kde dnes ráno zraneniam podľahol.
Podľa predbežných zistení mali dosah na riadiace a ovládacie prvky lietadla obaja členovia posádky a ich úkony boli zaznamenávané kamerami. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia a príčinu havárie bude vyšetrovať Letecká inšpekcia.
 

Vyberte región